Zelf Je Dakkapel Afwerken

Perfecte Afwerking, Jouw Keuze.

Wil je jouw nieuwe dakkapel zelf afwerken en ben je op zoek naar duidelijke instructies en handige tips? Montisbouw biedt je twee opties voor afwerking: het Standaard Afwerkpakket en het Optionele Knieschotpakket. Ontdek hieronder hoe je zelf aan de slag kunt gaan of kies ervoor om het aan ons over te laten.

Standaard afwerkpakket:

In dit pakket zit:

De materialen worden met de hijskraan voor je naar boven gehesen.

Afwerkpakket met knieschot

In dit pakket zit:

Klassiek model van dakkapel.

Doe-het-zelf video's

Om je alvast goed op weg te helpen hebben we voor het snijden en plaatsen van het isolatiemateriaal en de gipsplaten een paar korte video’s opgenomen waarin we je laten zien hoe je dit op een snelle en eenvoudige manier kunt doen.

Video afspelen
Video afspelen
Video afspelen

Standaard Afwerkpakket

Kies je voor ons Standaard Afwerkpakket, dan voorzien we je van alles wat je nodig hebt voor een strakke afwerking. Dit pakket omvat raggels, schroeven 4×40, gipsplaten en gipsplaatschroeven. Volg de onderstaande stappen om je dakkapel moeiteloos af te werken:

  1. Meet en zaag de raggels op maat. Bevestig ze met schroeven 4×40 op het plafond, met een hart-tot-hart afstand van 400 mm.
  2. Snijd de gipsplaten op maat en schroef ze haaks op de raggels met gipsplaatschroeven. Zorg ervoor dat naden van 600 mm verspringen om scheurvorming te voorkomen.
  3. Bevestig plafondplaten met minimaal 4 schroeven op een rij en wandplaten met minimaal 3 schroeven op een rij.

Knieschotpakket (Optioneel)

Voor een extra touch en meer opbergruimte kun je ons Knieschotpakket overwegen. Hiermee voeg je vuren balkjes, schroeven 5×80, gipsplaten, gipsplaatschroeven, vensterbank, lijmkit en kopschotjes toe. Volg deze stappen voor een perfect resultaat:

  1. Zaag de vuren balkjes op maat. Schroef het eerste balkje op de vloer, en bevestig de overige balkjes hierop, met een hart-tot-hart afstand van 400 mm.
  2. Bevestig rechtopstaande balkjes op de vloerbalkjes. Zorg dat het eerste en laatste balkje waterpas op de wand wordt geschroefd.
  3. Plaats de bovenbalk op de rechtopstaande balkjes en schroef deze vast.
  4. Snijd de gipsplaten op maat en schroef ze op de balkjes. Zorg ervoor dat naden van 600 mm verspringen.
  5. Zaag en bevestig de vensterbank op maat met lijmkit.
  6. Breng lijmkit aan op de bovenkant van de bovenste balk. Plaats de vensterbank en druk stevig aan.
  7. Indien nodig, zaag en lijm de kopschotjes van de vensterbank op maat.

Afwerking laten doen?

Heb je liever dat Montis Bouw het werk voor je uitvoert? Vraag dan snel een offerte aan en laat onze experts je dakkapel perfect afwerken.