Jouw dakkapel, jouw stijl

Een dakkapel biedt extra leefruimte, meer lichtinval en verhoogt de waarde van je huis.

Welk type kies jij?

Onze modellen, aangepast op jouw wensen

Elk type dakkapel heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Daarom is het belangrijk om te kijken welk type het beste past bij jouw wensen, de beschikbare ruimte en de architectuur van je woning.

Plat dak

Een dakkapel met plat dak is het meest verkochte type. Het biedt extra ruimte en mogelijkheden voor bijvoorbeeld een slaapkamer, kantoor of hobbyruimte.

Met een plat dak creëer je een strakke en moderne uitstraling voor je woning.

Slepend dak

Een dakkapel met slepend dak heeft een schuin dakvlak dat doorloopt op het pannendak van de bestaande woning. Hierdoor ontstaat er een unieke en karakteristieke uitstraling.

Controleer wel of jouw dak geschikt is voor dit type dakkapel.

Nokverplaatsing

Bij een nokverplaatsing wordt één zijde van het dak verhoogd. Dit zorgt voor extra stahoogte en ruimte op de zolder. Het biedt de mogelijkheid om van een lage zolder een volwaardige verdieping te maken, wat de waarde en functionaliteit van je woning vergroot.

Nokverhoging

Met een nokverhoging creëer je bijna een hele extra verdieping. Aan beide zijden van het dak wordt extra ruimte gewonnen, waardoor je meer mogelijkheden hebt voor bijvoorbeeld extra slaapkamers, een kantoor of een speelruimte. Het verhoogt de leefbaarheid en waarde van je woning.

Uitvoeringen dakkapel plat dak

Een platdak dakkapel kan vaak vergunningsvrij worden gebouwd, wat tijd, administratieve rompslomp en kosten bespaart. Wij bieden dit dakkapel in drie uitvoeringen:

Klassiek

Ons meest populaire model. Tijdloos en esthetisch aantrekkelijk, met dakoverstek van 120mm aan de voorzijde en 40mm aan de zijkanten. Met screens of rolluiken wordt het voorste dakoverstek iets dieper.

Kadermodel

Het kadermodel dakkapel geeft je woning een stoere uitstraling. De zijgevels en het dak steken 120 mm voorbij de voorgevel, waardoor er een visueel kader van ongeveer 250 mm breed ontstaat. Uniek en karakteristiek.

Specifiek

Of het nu gaat om het gewenste materiaal, de afwerking of de kleinste details, jij wilt de vrijheid om jouw dakkapel volledig aan te passen. Om dat te realiseren is onze specifieke dakkapeloptie de beste keuze.

Succesverhalen

Wat klanten zeggen

Ontdek waardevolle feedback van tevreden klanten of bekijk de reviews op Google:

Daan

5/5

Wij hebben zeer goede ervaringen met Montis bouw gehad bij de verbouw van ons gastenverblijf. De vakmannen verstonden hun vak en werkte zeer netjes. De communicatie was open en eerlijk en verliep steeds erg prettig. Ik kan deze aannemer zeker aanraden!

Ilan

5/5

Wat een geweldig bedrijf is dit! Mooi om te zien hoe meerdere generaties samenwerken en het resultaat van onze 2 dakkapellen is echt indrukwekkend. Ondanks de uitdagingen van de Amsterdamse binnenstad is er volledig conform afspraak geleverd. De jongens hebben echt doorgewerkt totdat het helemaal af was. Thijs en team, enorm bedankt!

Kees

5/5

Vandaag is onze dakkapel geplaatst door de vakkundige mensen van Montis Bouw. Ondanks de behoorlijke koude temperaturen is de klus in een spoedig tempo gerealiseerd. We zijn zeer tevreden met het eindresultaat.

Ook over 4 weken een dakkapel bouwen?

Wij beantwoorden alvast je vragen of maken een vrijblijvende prijsopgave.

Veelgestelde vragen

Ontdek hier de antwoorden op veelgestelde vragen over dakkapellen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact op met een van onze experts.

Ja, bij Montis Bouw beschikken we over een brede selectie van verschillende materialen en kleuren waaruit je kunt kiezen. Tijdens het bespreken van de offerte met een van onze experts lopen jullie samen nog eens door de mogelijkheden. Zo heb je alle tijd om een keuze te maken die past bij jouw wensen.

De benodigde mate van onderhoud voor jouw dakkapel hangt af van de keuzes die je maakt. Een dakkapel met kunststof bekleding en kozijnen vergt minimaal onderhoud. Kies je voor een houten dakkapel, dan is er iets meer onderhoud nodig.

Door regelmatig onderhoud te plegen, blijft jouw dakkapel in optimale staat en verleng je de levensduur. We adviseren je graag over de verschillende keuzes en het onderhoud van jouw dakkapel.

Bij Montis Bouw streven we naar hoogwaardige kwaliteit en klanttevredenheid. Daarom bieden we een uitgebreide garantie van 10 jaar op onze dakkapellen. We gebruiken duurzame materialen en werken met ervaren vakmensen om een betrouwbaar resultaat te garanderen.

Onze garantie is een bewijs van ons vertrouwen in het vakmanschap van ons team. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

In de meeste gevallen is er geen vergunning vereist voor jouw dakkapel. Tijdens ons bezoek kunnen onze medewerkers je informeren of de gewenste dakkapel vergunningvrij of vergunningplichtig is. Indien nodig kunnen wij ook de vergunningsaanvraag voor je verzorgen. Voor meer informatie over vergunningen kun je terecht op deze pagina.

De gemiddelde kosten van een dakkapel variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het materiaal en de afwerking. Bij Montis Bouw hanteren we een vanaf prijs van €7500,- voor een dakkapel. Voor gedetailleerde informatie en prijsindicaties kun je terecht op onze pagina over de kosten van een dakkapel. Hier leggen we uit hoe we onze dakkapel prijzen berekenen.

Dankzij onze efficiënte planning en werkwijze is het mogelijk om al vanaf vier weken te genieten van een complete dakkapel. De exacte levertijd bepalen we aan de hand van verschillende factoren, zoals het type dakkapel en de gekozen opties. Voor meer informatie kun je onze specifieke pagina over onze werkwijze bekijken.

Bij Montis Bouw maken we gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen die zorgen voor een uitstekende warmte-isolatie. Onze dakkapellen zijn voorzien van extra dik isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde van rc 4,7 voor de wanden en rc 7,2 voor het dak. Met deze isolatiewaardes voldoet je dakkapel aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie. Dit betekent dat je profiteert van een optimale thermische isolatie, waardoor je energie bespaart en je wooncomfort verhoogt.

Voor een gedetailleerd overzicht van de verschillende materialen kun je onze pagina over materialen raadplegen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Wil je liever persoonlijk advies zodat je weet waar je aan toe bent? Wij staan je graag te woord: