/** * Block form submissions based on IP address * * @link https://wpforms.com/developers/how-to-block-ip-addresses-from-completing-your-form/ */ function wpf_ip_block( $fields, $entry, $form_data ) { // Get the current users IP address $ip_address = wpforms_get_ip(); // List out the IP addresses separated by a comma $blocked_ips = array( '185.185.49.227', ); // Check if the current user IP address is a blocked IP if ( in_array( $ip_address, $blocked_ips ) ) { // Block form submission and print error wpforms()->process->errors[ $form_data[ 'id' ] ] [ 'footer' ] = esc_html__( 'Your IP address has been blocked. Please contact the site administrator for further assistance.', 'text-domain' ); } } add_action( 'wpforms_process', 'wpf_ip_block', 10, 3 );

Wel of geen vergunning voor dakkapel?

Is jouw woning geschikt voor een vergunningsvrije dakkapel of heb je een vergunning nodig?

Vergunning voor dakkapel

Bij het plaatsen van een dakkapel kan het zijn dat een vergunning vereist is. Elke gemeente hanteert eigen regels en kosten hiervoor. Controleer de actuele regels in jouw gemeente via onderstaande knop:

Plaatje van een voorbeeldformulier voor de aanvraag van een bouwvergunning.

Laat Montis Bouw jouw vergunning regelen!

Natuurlijk kun je ook Montis Bouw jouw vergunningsaanvraag laten regelen, inclusief bouwkundige tekeningen. Als wij de vergunningsaanvraag voor jou uit handen nemen vragen wij een vaste prijs van €750,00,- voor een standaard eengezinswoning. Indien aanvullende gegevens nodig zijn, kunnen wij deze tegen meerkosten verzorgen. Houd er ook rekening mee dat de gemeente nog legeskosten bij jou in rekening brengt.

Een tekening van een doorsnede van een woning.

Voordelen van onze vergunningsdienst:

  • Bespaar tijd en moeite: Wij regelen de vergunningsaanvraag voor jou.
  • Deskundigheid: Onze experts zorgen voor de benodigde bouwkundige tekeningen.
  • Transparante prijs: Een vaste prijs van €750,00,- voor een standaard eengezinswoning.
  • Extra service: Als de gemeente hierom vraagt, regelen wij ook de aanvullende gegevens tegen meerkosten.
  • Gemoedsrust: Geen extra zorgen tijdens de verbouwing, wij zorgen dat het soepel verloopt.

Mocht je vragen hebben of hulp nodig hebben bij de vergunningsaanvraag, neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om je te helpen.

Tekening van drie huizen naast elkaar met afmetingen van een potentiële dakkapel

Vergunning voor een dakkapel: afhankelijk van plaatsing

Aan de achterkant en zijkant van jouw woning kun je zonder vergunning een dakkapel plaatsen. Echter, als de zijkant van jouw woning grenst aan openbaar toegankelijk gebied, is een vergunning wel vereist. Enkele eisen voor vergunningsvrije dakkapellen zijn o.a.:

  • Plat dak
  • Maximale hoogte van 1.75 m
  • Plaatsing minimaal 0.5 m verwijderd van de zij-, onder- en bovenkant van het dak.

Ontdek wat mogelijk is voor jouw dakkapel

Vraag nu een gratis offerte aan voor jouw unieke dakkapel en krijg direct advies.

Succesverhalen

Wat klanten zeggen

Ontdek waardevolle feedback van tevreden klanten:

Simon en Anja

Koog aan de Zaan

5/5
Montis Bouw heeft bij ons gelijktijdig meerdere aanbouwen en dakkapellen geplaatst. Het was echt een hele grote verbouwing, maar ze hebben ons steeds betrokken bij het proces en de planning. Daardoor wisten we wat we konden verwachten en konden we zelf ook goed plannen maken.

Freek

Purmerend

5/5

Ik vond het erg fijn dat de jongens van Montis zo netjes zijn. Je hoort wel eens verhalen over verbouwingen, en je weet natuurlijk dat het een hoop rommel geeft. Maar ze deden echt hun best om zo min mogelijk overlast te geven en het was eigenlijk gewoon heel gezellig als ze er waren!

Jasmijn en Patrick

Assendelft

5/5

Samen met de buren hebben we allebei een aanbouw laten maken door Montis Bouw. Alles was steeds heel duidelijk, en dat we het samen konden doen scheelde ook nog wat in de prijs.

Veelgestelde vragen

Ontdek hier de antwoorden op veelgestelde vragen over dakkapellen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact op met een van onze experts.

Ja, bij Montis Bouw beschikken we over een brede selectie van verschillende materialen en kleuren waaruit je kunt kiezen. Tijdens het bespreken van de offerte met een van onze experts lopen jullie samen nog eens door de mogelijkheden. Zo heb je alle tijd om een keuze te maken die past bij jouw wensen.

De benodigde mate van onderhoud voor jouw dakkapel hangt af van de keuzes die je maakt. Een dakkapel met kunststof bekleding en kozijnen vergt minimaal onderhoud. Kies je voor een houten dakkapel, dan is er iets meer onderhoud nodig.

Door regelmatig onderhoud te plegen, blijft jouw dakkapel in optimale staat en verleng je de levensduur. We adviseren je graag over de verschillende keuzes en het onderhoud van jouw dakkapel.

Bij Montis Bouw streven we naar hoogwaardige kwaliteit en klanttevredenheid. Daarom bieden we een uitgebreide garantie van 10 jaar op onze dakkapellen. We gebruiken duurzame materialen en werken met ervaren vakmensen om een betrouwbaar resultaat te garanderen.

Onze garantie is een bewijs van ons vertrouwen in het vakmanschap van ons team. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

In de meeste gevallen is er geen vergunning vereist voor jouw dakkapel. Tijdens ons bezoek kunnen onze medewerkers je informeren of de gewenste dakkapel vergunningvrij of vergunningplichtig is. Indien nodig kunnen wij ook de vergunningsaanvraag voor je verzorgen. Voor meer informatie over vergunningen kun je terecht op deze pagina.

De gemiddelde kosten van een dakkapel variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het materiaal en de afwerking. Bij Montis Bouw hanteren we een vanaf prijs van €7500,- voor een dakkapel. Voor gedetailleerde informatie en prijsindicaties kun je terecht op onze pagina over de kosten van een dakkapel. Hier leggen we uit hoe we onze dakkapel prijzen berekenen.

Dankzij onze efficiënte planning en werkwijze is het mogelijk om al vanaf vier weken te genieten van een complete dakkapel. De exacte levertijd bepalen we aan de hand van verschillende factoren, zoals het type dakkapel en de gekozen opties. Voor meer informatie kun je onze specifieke pagina over onze werkwijze bekijken.

Bij Montis Bouw maken we gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen die zorgen voor een uitstekende warmte-isolatie. Onze dakkapellen zijn voorzien van extra dik isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde van rc 4,7 voor de wanden en rc 7,2 voor het dak. Met deze isolatiewaardes voldoet je dakkapel aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie. Dit betekent dat je profiteert van een optimale thermische isolatie, waardoor je energie bespaart en je wooncomfort verhoogt.

Voor een gedetailleerd overzicht van de verschillende materialen kun je onze pagina over materialen raadplegen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Wil je liever persoonlijk advies zodat je weet waar je aan toe bent? Wij staan je graag te woord: