Vergunning voor dakkapel regelen

In sommige gevallen is het nodig een vergunning aan te vragen voor jouw dakkapel, wij vertellen je graag meer.
Kaart van Nederland

Regels en legeskosten per gemeente

De regels en legeskosten voor het aanvragen van een vergunning verschillen per gemeente. Het is raadzaam om bij jouw eigen gemeente na te vragen wat de actuele regels zijn met betrekking tot het plaatsen van een dakkapel op jouw woning. Hierdoor krijg je een duidelijk beeld van de vereisten en eventuele kosten die gepaard gaan met de vergunningsaanvraag.
Tekening van drie huizen naast elkaar met afmetingen van een potentiële dakkapel

Vereisten voor een dakkapel: afmetingen en zichtbaarheid

Bij het plaatsen van een dakkapel moet deze aan bepaalde vereisten voldoen. Houd er rekening mee dat aan de zijkanten en bovenkant minimaal 50 cm van het huidige dak zichtbaar moet blijven. Aan de onderzijde geldt een minimale afstand van 50 cm en een maximale afstand van 100 cm. Zorg ervoor dat je deze afmetingen in acht neemt om te voldoen aan de geldende regelgeving.

Informeer bij jouw gemeente

Om er zeker van te zijn welke regels van toepassing zijn op het plaatsen van een dakkapel in jouw specifieke situatie, raden wij aan om contact op te nemen met jouw eigen gemeente. Zij voorzien jou van de meest recente informatie en specifieke vereisten. Daarnaast kun je ook gebruikmaken van de online link om de relevante informatie te raadplegen.

Vergunning aanvragen door Montis Bouw

Indien het in jouw situatie noodzakelijk is om een vergunning aan te vragen voor jouw dakkapel, kunnen wij deze aanvraag voor jou verzorgen. Ons ervaren team staat klaar om jou te begeleiden door het vergunningsproces en ervoor te zorgen dat alles volgens de regelgeving verloopt. Bekijk de vergunningspagina voor meer informatie.

Krijg een offerte op maat

Wij stellen graag een vrijblijvende prijsopgave voor je op.

Veelgestelde vragen

Ontdek hier de antwoorden op veelgestelde vragen over dakkapellen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact op met een van onze experts.

Ja, bij Montis Bouw beschikken we over een brede selectie van verschillende materialen en kleuren waaruit je kunt kiezen. Tijdens het bespreken van de offerte met een van onze experts lopen jullie samen nog eens door de mogelijkheden. Zo heb je alle tijd om een keuze te maken die past bij jouw wensen.

De benodigde mate van onderhoud voor jouw dakkapel hangt af van de keuzes die je maakt. Een dakkapel met kunststof bekleding en kozijnen vergt minimaal onderhoud. Kies je voor een houten dakkapel, dan is er iets meer onderhoud nodig.

Door regelmatig onderhoud te plegen, blijft jouw dakkapel in optimale staat en verleng je de levensduur. We adviseren je graag over de verschillende keuzes en het onderhoud van jouw dakkapel.

Bij Montis Bouw streven we naar hoogwaardige kwaliteit en klanttevredenheid. Daarom bieden we een uitgebreide garantie van 10 jaar op onze dakkapellen. We gebruiken duurzame materialen en werken met ervaren vakmensen om een betrouwbaar resultaat te garanderen.

Onze garantie is een bewijs van ons vertrouwen in het vakmanschap van ons team. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

In de meeste gevallen is er geen vergunning vereist voor jouw dakkapel. Tijdens ons bezoek kunnen onze medewerkers je informeren of de gewenste dakkapel vergunningvrij of vergunningplichtig is. Indien nodig kunnen wij ook de vergunningsaanvraag voor je verzorgen. Voor meer informatie over vergunningen kun je terecht op deze pagina.

De gemiddelde kosten van een dakkapel variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het materiaal en de afwerking. Bij Montis Bouw hanteren we een vanaf prijs van €7500,- voor een dakkapel. Voor gedetailleerde informatie en prijsindicaties kun je terecht op onze pagina over de kosten van een dakkapel. Hier leggen we uit hoe we onze dakkapel prijzen berekenen.

Dankzij onze efficiënte planning en werkwijze is het mogelijk om al vanaf vier weken te genieten van een complete dakkapel. De exacte levertijd bepalen we aan de hand van verschillende factoren, zoals het type dakkapel en de gekozen opties. Voor meer informatie kun je onze specifieke pagina over onze werkwijze bekijken.

Bij Montis Bouw maken we gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen die zorgen voor een uitstekende warmte-isolatie. Onze dakkapellen zijn voorzien van extra dik isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde van rc 4,7 voor de wanden en rc 7,2 voor het dak. Met deze isolatiewaardes voldoet je dakkapel aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie. Dit betekent dat je profiteert van een optimale thermische isolatie, waardoor je energie bespaart en je wooncomfort verhoogt.

Voor een gedetailleerd overzicht van de verschillende materialen kun je onze pagina over materialen raadplegen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Wil je liever persoonlijk advies zodat je weet waar je aan toe bent? Wij staan je graag te woord: