Kwalitatieve materialen voor duurzame dakkapellen

Een dakkapel is een levenslange investering, elk detail telt. Daarom gebruiken wij de beste materialen.

Ontdek de mogelijkheden

Gevels

Onze dakkapellen zijn standaard voorzien van onderhoudsvriendelijke kunststof gevelplanken. Ze zijn gemakkelijk schoon te houden en bieden een natuurlijke "houten" uitstraling. Als je liever iets anders wilt, kunnen we de gevels ook afwerken met volkern beplating, houten beplating, red cedar rabat of zink. We hebben verschillende opties beschikbaar om aan jouw wensen te voldoen.

Dakranden

Voor de dakrandafwerking gebruiken we doorgaans kunststof panelen met een traditionele houtnerfstructuur. Het is ook mogelijk de dakranden met ander materiaal te bekleden. De dakranden zijn 250mm hoog en hebben een hemelwaterafvoer. Bovenop de panelen wordt een blanke aluminium daktrim geplaatst, die in een RAL-kleur gecoat kan worden. Optioneel is een zinken kraal voor een klassieke uitstraling.

Kozijnen

Standaard worden onze dakkapellen uitgerust met kunststof gevelkozijnen met een verdiept profiel en HR++ beglazing. Deze kozijnen bieden veel flexibiliteit in indeling en kunnen aan de buitenzijde in diverse kleuren en met een houtnerfstructuur worden uitgevoerd. Daarnaast is het mogelijk om ventilatieroosters in de vaste ruiten te laten plaatsen, deze worden in de juiste kleur gespoten en boven het raam geplaatst. Voor de draaikiepramen kun je kiezen voor in kleur gespoten inzethorren.

Dakbedekking

Bij onze dakkapellen met plat dak wordt zorgvuldig hoogwaardige EPDM dakbedekking aangebracht. Deze duurzame dakafwerking heeft een indrukwekkende levensduur van 50 jaar, wat betekent dat je jarenlang zorgeloos kunt genieten van een waterdicht dak. Op de EPDM dakbedekking mag altijd een laagje water blijven staan. Met onze EPDM dakbedekking ben je verzekerd van een betrouwbare en langdurige bescherming van je dakkapel.

Aansluiting op pannendak

Voor de aansluiting van onze dakkapellen op de dakpannen maken we gebruik van een hoogwaardige loodvervanger. Deze milieuvriendelijke oplossing garandeert een waterdichte verbinding en minimaliseert het risico op verstoppingen. In tegenstelling tot verholen goten onder de pannen, kiezen wij bewust voor een betrouwbaar en duurzaam alternatief. Zo kun je met een gerust hart genieten van een perfect afgedichte dakkapel zonder zorgen over mogelijke problemen in de toekomst.

Binnenzijde

De zijwangen en het dak van onze dakkapellen zijn doorgaans uitgerust met groene, waterbestendige spaanplaat. Deze plaat kan je naar wens verven of bekleden met een ander materiaal naar keuze. Voor zelfafwerking bieden we een handig afbouwpakket aan, inclusief gipsplaten, gipsplaatschroeven en een witte vensterbank met een krasbestendige toplaag. Zo kun je op een eenvoudige en flexibele manier de binnenzijde van jouw dakkapel zelf afwerken zonder de materialen hiervoor zelf naar boven te hoeven tillen.

Isolatie

Om optimale energie-efficiëntie te garanderen, zijn onze dakkapellen voorzien van geïsoleerde zijwangen en daken. De zijwangen zijn voorzien van sandwichpanelen met 150 mm dikke pir-isolatie, wat resulteert in een indrukwekkende RC-waarde van 4,7. Het dak is uitgerust met sandwichpanelen met maar liefst 210 mm dikke pir-isolatie, waardoor het een uitzonderlijke RC-waarde van meer dan 7,2 behaalt. In specifieke situaties bespreken we graag de impact op isolatiewaardes en binnenafwerking bij dunnere dak- en zijwandconstructies, zodat we samen de meest geschikte oplossing kunnen vinden.

Ook over 4 weken een dakkapel?

Wij stellen graag een vrijblijvende prijsopgave voor je op.

Veelgestelde vragen

Ontdek hier de antwoorden op veelgestelde vragen over dakkapellen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact op met een van onze experts.

Ja, bij Montis Bouw beschikken we over een brede selectie van verschillende materialen en kleuren waaruit je kunt kiezen. Tijdens het bespreken van de offerte met een van onze experts lopen jullie samen nog eens door de mogelijkheden. Zo heb je alle tijd om een keuze te maken die past bij jouw wensen.

De benodigde mate van onderhoud voor jouw dakkapel hangt af van de keuzes die je maakt. Een dakkapel met kunststof bekleding en kozijnen vergt minimaal onderhoud. Kies je voor een houten dakkapel, dan is er iets meer onderhoud nodig.

Door regelmatig onderhoud te plegen, blijft jouw dakkapel in optimale staat en verleng je de levensduur. We adviseren je graag over de verschillende keuzes en het onderhoud van jouw dakkapel.

Bij Montis Bouw streven we naar hoogwaardige kwaliteit en klanttevredenheid. Daarom bieden we een uitgebreide garantie van 10 jaar op onze dakkapellen. We gebruiken duurzame materialen en werken met ervaren vakmensen om een betrouwbaar resultaat te garanderen.

Onze garantie is een bewijs van ons vertrouwen in het vakmanschap van ons team. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

In de meeste gevallen is er geen vergunning vereist voor jouw dakkapel. Tijdens ons bezoek kunnen onze medewerkers je informeren of de gewenste dakkapel vergunningvrij of vergunningplichtig is. Indien nodig kunnen wij ook de vergunningsaanvraag voor je verzorgen. Voor meer informatie over vergunningen kun je terecht op deze pagina.

De gemiddelde kosten van een dakkapel variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het materiaal en de afwerking. Bij Montis Bouw hanteren we een vanaf prijs van €7500,- voor een dakkapel. Voor gedetailleerde informatie en prijsindicaties kun je terecht op onze pagina over de kosten van een dakkapel. Hier leggen we uit hoe we onze dakkapel prijzen berekenen.

Dankzij onze efficiënte planning en werkwijze is het mogelijk om al vanaf vier weken te genieten van een complete dakkapel. De exacte levertijd bepalen we aan de hand van verschillende factoren, zoals het type dakkapel en de gekozen opties. Voor meer informatie kun je onze specifieke pagina over onze werkwijze bekijken.

Bij Montis Bouw maken we gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen die zorgen voor een uitstekende warmte-isolatie. Onze dakkapellen zijn voorzien van extra dik isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde van rc 4,7 voor de wanden en rc 7,2 voor het dak. Met deze isolatiewaardes voldoet je dakkapel aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie. Dit betekent dat je profiteert van een optimale thermische isolatie, waardoor je energie bespaart en je wooncomfort verhoogt.

Voor een gedetailleerd overzicht van de verschillende materialen kun je onze pagina over materialen raadplegen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Wil je liever persoonlijk advies zodat je weet waar je aan toe bent? Wij staan je graag te woord: