Voorbereiding op een dakkapel: Wat je moet weten

Bij de aanschaf van een dakkapel komt veel kijken. Wij helpen je graag met de voorbereiding.
Busje van Montis Bouw met daarachter een huis waarop een dakkapel is geplaatst.

Overwegingen voor extra ruimte en functionaliteit

Het is goed om te bedenken wat je met de extra ruimte wilt. Is het voor jou belangrijk dat er veel daglicht binnenkomt in je dakkapel? Of hecht je waarde aan de mogelijkheid om de ruimte te kunnen koelen? Wellicht wil je de ruimte opsplitsen in 2 of meerdere kamers.

En misschien vind je het belangrijk dat de warmte buiten blijft door middel van goede zonwering. Wel zo prettig als de dakkapel zowel nu als in de toekomst voldoet aan jouw wensen.

Voorbeeld van een offerte

Belangrijke aspecten om over na te denken

Wij kunnen voor jou een offerte maken nadat we telefonisch of per e-mail contact hebben gehad. Nadat je onze offerte hebt gecontroleerd, komen we graag bij je langs om alles met je door te spreken en alles nog in te meten om te controleren of de uitgangspunten kloppen. Door deze stappen te doorlopen en rekening te houden met jouw specifieke behoeften en wensen, zorgen wij ervoor dat de dakkapel perfect aansluit op jouw situatie.
Plaatje van een voorbeeldformulier voor de aanvraag van een bouwvergunning.

Heb ik een vergunning nodig?

Voor het plaatsen van een dakkapel is mogelijk een vergunning vereist, bekend als een omgevingsvergunning. Mocht je een vergunning nodig hebben, dan is dit een essentiële stap wil je voldoen aan de regelgeving en voorschriften bij het plaatsen van een dakkapel. De vergunningsregels verschillen per gemeente, dus raadpleeg jouw gemeente om te bepalen of een vergunning noodzakelijk is.

Wil je hulp bij de aanvraag van jouw vergunning? Bekijk dan eens deze pagina. Ons team staat klaar om je te adviseren en te ondersteunen bij dit proces.

Ook over 4 weken een dakkapel bouwen?

Wij stellen graag een vrijblijvende prijsopgave voor je op.

Veelgestelde vragen

Ontdek hier de antwoorden op veelgestelde vragen over dakkapellen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan even contact op met een van onze experts.

Ja, bij Montis Bouw beschikken we over een brede selectie van verschillende materialen en kleuren waaruit je kunt kiezen. Tijdens het bespreken van de offerte met een van onze experts lopen jullie samen nog eens door de mogelijkheden. Zo heb je alle tijd om een keuze te maken die past bij jouw wensen.

De benodigde mate van onderhoud voor jouw dakkapel hangt af van de keuzes die je maakt. Een dakkapel met kunststof bekleding en kozijnen vergt minimaal onderhoud. Kies je voor een houten dakkapel, dan is er iets meer onderhoud nodig.

Door regelmatig onderhoud te plegen, blijft jouw dakkapel in optimale staat en verleng je de levensduur. We adviseren je graag over de verschillende keuzes en het onderhoud van jouw dakkapel.

Bij Montis Bouw streven we naar hoogwaardige kwaliteit en klanttevredenheid. Daarom bieden we een uitgebreide garantie van 10 jaar op onze dakkapellen. We gebruiken duurzame materialen en werken met ervaren vakmensen om een betrouwbaar resultaat te garanderen.

Onze garantie is een bewijs van ons vertrouwen in het vakmanschap van ons team. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

In de meeste gevallen is er geen vergunning vereist voor jouw dakkapel. Tijdens ons bezoek kunnen onze medewerkers je informeren of de gewenste dakkapel vergunningvrij of vergunningplichtig is. Indien nodig kunnen wij ook de vergunningsaanvraag voor je verzorgen. Voor meer informatie over vergunningen kun je terecht op deze pagina.

De gemiddelde kosten van een dakkapel variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de grootte, het materiaal en de afwerking. Bij Montis Bouw hanteren we een vanaf prijs van €7500,- voor een dakkapel. Voor gedetailleerde informatie en prijsindicaties kun je terecht op onze pagina over de kosten van een dakkapel. Hier leggen we uit hoe we onze dakkapel prijzen berekenen.

Dankzij onze efficiënte planning en werkwijze is het mogelijk om al vanaf vier weken te genieten van een complete dakkapel. De exacte levertijd bepalen we aan de hand van verschillende factoren, zoals het type dakkapel en de gekozen opties. Voor meer informatie kun je onze specifieke pagina over onze werkwijze bekijken.

Bij Montis Bouw maken we gebruik van hoogwaardige isolatiematerialen die zorgen voor een uitstekende warmte-isolatie. Onze dakkapellen zijn voorzien van extra dik isolatiemateriaal met een hoge isolatiewaarde van rc 4,7 voor de wanden en rc 7,2 voor het dak. Met deze isolatiewaardes voldoet je dakkapel aan de hoogste normen op het gebied van energie-efficiëntie. Dit betekent dat je profiteert van een optimale thermische isolatie, waardoor je energie bespaart en je wooncomfort verhoogt.

Voor een gedetailleerd overzicht van de verschillende materialen kun je onze pagina over materialen raadplegen.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Wil je liever persoonlijk advies zodat je weet waar je aan toe bent? Wij staan je graag te woord: